2020. 09. 09., szerda, 14:33

"Libabőrösen játszottuk a búcsúzenéket" - Interjú a második szezonját nyitó Dzsem csapattal

2018. január 12-én, az első Dzsem előtt még az est házigazdái sem gondolták, hogy rövid idő alatt a környék buliéletének legmeghatározóbb szereplőivé válnak. Szeptember 11-én második szezonját nyitja a sorozat, itt volt az ideje, hogy egy mini interjú során visszatekintsünk a srácokkal a múltra, és belenézzünk a kártyáikba. 

 

Sorban a 16. Dzsem és a második szezonnyitó következik bő másfél év alatt folyamatos teltházakkal, kijelenthető, hogy a város legsikeresebb bulisorozatának vagytok a házigazdái. Mi a siker titka?

Dávid: A célkitűzésünk az volt, hogy az ellaposodott kaposvári klubéletből feltámadva kikaparjuk azokat az egykori és jelenlegi partiarcokat, akik nem találták a helyüket, és nem tudtak elmenni egy igényes szórakozóhelyre. Ehhez nem elég, hogy patent zenéket játszunk, az is kell hozzá, hogy folyamatosan újat vigyünk bele, mindezt úgy, hogy a házibulik tematikájára aktivitásokat hozunk az estékbe. Zenei oldalról tematizáltuk az órákat, illetve buli közben sem hagyjuk magára a közönséget, vezetjük őket az este folyamán. Emiatt történhet meg nálunk még 2020-ban is, hogy nem hulla részeg, hanem józan fiatalok is buliznak hajnali fél 4-kor a zenére.

Szilvai T: Egy olyan bulit képzeltünk el, amibe mi is szívesen járnánk 20-30-40 akárhány évesen. A koncepció működött-működik, de mi nem ülünk rá erre, buliról-bulira dolgozunk, hogy ez így is maradjon.

Nova: Az egyik recept a dj pult részéről, hogy egymást nagyon jól kiegészítve minden korosztályt és stílust átölelve játsszuk a zenéket, így mindenki megtalálja egy estén belül a maga óráját.

 

 

A kezdeti sikerek után mivel sikerült fenntartani az érdeklődést és a buliról bulira fokozódó hype-ot?

Dávid: Hosszantartó bulisorozat lévén a sikert az garantálja, hogy minden hónapban megújulunk. Próbáljuk az aktualitásokra ráfűzni a bulit, adni egy tematikát, legyen az szezonnyitó, halloween, majális… Minden buli egy kicsit más.

Nova, Szilvai T: A design, a zenei tematika is folyamatosan változik a Funky-R’n’B-Hip-Hop hármas tengely körül. Miután mindenki a sajátjaként kezeli a Dzsemet, minden egyes rendezvényre lázasan készülünk heteken át, hogy mindig a csúcson tudjuk pörgetni a bulikat.

 

 

Vissza tudnátok-e idézni olyan emléket ami nagyon megragadt az elmúlt bő másfél évben?

Nova: Az első szülinap, amikor felvágtunk egy tortát a tánctér kellős közepén, megállt a parti 10 percre, aztán olyan hőfokon indult újra a buli, amit szórakozóhelyen még nem láttam. Megható volt.

Dávid: Nekem az első Dzsem volt az egyik legmeghatározóbb, amikor megálmodtunk közel féléves munkával valamit, kialakítottuk a szórakozóhelyet, aztán a bulin megjelentek azok az emberek, akiket nagyon-nagyon régen láttunk már az éjszakában. A korosztály kezdődött 20-nál, egészen 50-ig tartott, és vállba veregettek a korombeliek, de adtak egy pacsit az idősebbek is, hogy végre el tudtak jönni valahova.

Szilvai T: Én is az első Dzsemre emlékszem a legszívesebben, amikor izgatottan megérkeztünk, várva, hogy mi fog kisülni belőle, és egy iszonyatosan nagy ereszdel’ lett belőle. De említhetném a legutóbbi partit is, aminek szintén kicsit szkeptikusan vágtunk neki július végén és hát olyan hangulat kerekedett itt, hogy fél 4-kor még mindenki táncolt és olyan magyar zenékre énekelt, amikre sosem gondoltunk volna. Végig velünk volt a közönség, libabőrösen játszottuk a búcsúzenéket.

 

Melyik a kedvenc zenei blokkotok? Buli eleje-közepe-vége, melyiket élitek a legjobban?  

Szilvai T: Én tényleg mindegyik stílust szeretem, de a két szívem csücske a Funky-R’n’B-Hip-Hip blokk, a másik a napjaink.

Dávid: Mivel folyton változnak a zenei órák, ezért azt az órát szeretem amikor megszólalnak magyar nóták is, mert a fiúk nagyon figyelnek arra, hogy ezek közül a legigényesebbek pörögjenek, és ezekre feltűnően jól reagál a közönség. A kedvenc részem az, amikor kiválaszthatom a Dzsem párját.

Nova: A kedvenc blokkom nekem is a Funky-R’n’B-Hip-Hop, mert ebben mozgok a legotthonosabban, de a latint és a 90-és évek klasszikusait is imádom. Mivel a buli fél 4-ig tart - és ebből sosem engedünk - ráfeküdtünk arra, hogy a csapat korán érkezzen. Ilyenkor van leginkább az az iszogatós-dumcsizós házibuli feeling amit megálmodtunk, én nagyon csípem ezt a warm up-os részt.

 

 

Ha már warm-up, miről szól a most első alkalommal meghirdetett Dzsem Terasz, és milyen egyéb újdonságokkal készültök a jövőben?

Dávid: Arra a merényletre készülünk, hogy már 19 órakor elkezdünk zizegni a teraszon. Az ingyenesen látogatható Dzsem Terasz az esti buli előszobája, ebben a szuper időben mindenki szívesebben hangolódik a szabad ég alatt, ehhez pedig minden segítséget megadunk italakciókkal és egyéb aktivitásokkal, többek között ajándék belépőkhöz is hozzá lehet majd jutni.

Szilvai T: Zeneileg is alkalmazkodunk az időponthoz és az indián nyárhoz, deep house-os, lounge-os, chill-es felvezetéssel készülünk

 

 

Mik a hosszútávú tervek?

Nova: Miután sokszor jutott vissza hozzánk az információ, hogy sokan nem fértek be, szeretnénk 10-10 erős embert jobbra és balra, hogy tolják szét a Corner falait! közkívánatra szeretnénk sűríteni a programot.

Dávid: A gyakoribb Dzsem nem fog a minőség rovására menni, azt is belekalkuláljuk, hogy élesebben tematizáljuk a programot, még talán a korosztályokkal is játszunk picit, de ez egyelőre a jövő zenéje.

Szilvai T: Abban biztosak lehetnek a dzsemmerek hogy nem fog lanyhulni a tempó, tartogatunk még sok mindent, és továbbra is tele vagyunk jobbnál jobb ötletekkel.

 

Csatlakozzatok a srácokhoz a pénteki szezonnyitón, és írjátok velük együtt a történetet! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: