2020. 09. 08., kedd, 13:39

Mi szóltunk, hogy több lesz az ellenőrzés - Kétszáz felett mértek Somogybabodnál

Szeptember 7-én figyelmeztetett a rendőrség, hogy fél éven keresztül fokozott ellenőrzés lesz érvényben Somogyban is. Úgy tűnik, valaki nem sok valóságalapot tulajdonított hétfői figyelmeztetésünknek, bele is futott 200 feletti sebességgel egy traffipaxba Somogybabodnál.

A főútvonal Kaposvár és Somogytúr közötti szakaszának új nyomvonala kikerüli a településeket, ezáltal gyorsabban lehet haladni a korábban megszokottnál. Sokaknak azonban még ez sem elegendő, és jelentősen túllépik a megengedett sebességet.

Biztonsági öveket be, jogsira figyelni - Fél évig még több rendőr lesz a somogyi utakon

Biztonsági öveket be, jogsira figyelni - Fél évig még több rendőr lesz a somogyi utakon

Szeptember 7-től kezdődően fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el fél éven keresztül megyénkben. 

A járőrök szeptember 7-én Somogybabod térségében egy olyan sofőrrel szemben intézkedtek, aki a megengedett 110 km/óra helyett 204 km/órával közlekedett, ezért 130.000 forint közigazgatási bírságot és 6 büntetőpontot szabtak ki rá.

 

Ezúttal 214-el repesztettek az új 67-esen a Balatonra

Ezúttal 214-el repesztettek az új 67-esen a Balatonra

A mögöttünk álló hétvégén ismét ellenőrzéseket tartott a rendőrség az új 67-es főúton. A három nap alatt összesen 16 gyorshajtót mértek be, volt aki 110 helyett 191-el, más pedig 214-el repesztett a szakaszon.

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. A járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ezen az útvonalon - is - kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: