2020. 09. 01., kedd, 07:50

Lassan haladt az első napon a tanulók beengedése - Kígyózó sorok a kaposvári iskolák előtt

Rendhagyó volt az idei tanévkezdés a kaposvári diákok számára, a reggeli órákban a város utcáin végighaladva több intézmény előtt kígyózó sorok álltak, várva az intézményekbe való beengedést. 

Számos intézményben, így például a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihályban, illetve a Nagyboldogasszony Római Katolikus iskolában külön terelték a diákokat. Előbbiben az alsósok a könyvtár melletti bejáraton, a felsősök és a gimnazisták a főbejáraton közelíthették meg az intézményt, míg az utóbbiban annyi volt a különbség, hogy ott a 6. osztálytól kellett a másik bejáratot használniuk a tanulóknak. 

 

 

Számos helyen névsorral a kezükben álltak a nevelőtestület tagjai a kapuban, és ellenőrizték kik azok, akik beléphetnek az épületbe. Sajnos helyhiány miatt - nem volt elég széles a járda -, akadt olyan iskola, ahol eközben nem tudták tartani a leírt, 1,5 méteres távolságot egymástól a diákok. Kaposváron egyelőre nem tudunk róla, de Pesten akadt olyan intézmény ahol nem csak névsort olvastak, de ellenőrizték a srácok testhőmérsékletét is. 

 

 

Mivel ez a helyzet mind a tanároknak, mind a diákoknak teljesen új, így nem is haladt teljesen gördülékenyen a beengedés, 8 órakor még akadt olyan suli, ahol az utcán várták a tanulók, hogy bejussanak az intézményekbe. A nagyobb tanévnyitóünnepségek mindenhol elmaradtak, de az 1,5 és 9 osztályosoknak az intézmények többsége tartott valamilyen formában ünnepélyes megnyitót. 

 

 

Ti mit tapasztaltatok? Milyen volt az iskolakezdés reggele?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: