2020. 08. 25., Kedd, 14:31

Kaposfőn és környékén román csalók verik át az idős lakosokat

Augusztus közepén került ki egy poszt a Facebookra, miszerint Kaposfőn és környékén külföldi, pontosabban román származású családok járják a falut és erőszakolják rá magukat idős, egyedülélő emberekre, akiktől a náluk elvégzett munkákért irreális, több százezer forintos díjakat kérnek el.

Augusztus 18-án Kaposfőn - ahogy a posztban is írják - fényes nappal egy helybeli idős férfit akartak közel fél milliós összeggel lehúzni egy egyszerű ereszcsatorna cseréért. A szomszédai kihívták az említett románokra a rendőröket, még aznap kiérkezett a NAV és a Fogyasztóvédelem is, ám ahogy írják, jogi értelemben teljesen tehetetlenek voltak velük szemben. 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk:

2020. augusztus 18-án délután érkezett segélykérés alapján kollégáim egy kaposfői ingatlannál jelentek meg. Intézkedésük során a rendőrség hatáskörébe tartozó bűncselekményt, vagy szabálysértést nem állapítottak meg, de az érintett érdekeinek védelmében a társszervek bevonására, értesítésére intézkedtek.

A poszt alatti kommentekből kiderül, hogy Kaposfőn is több helyre becsöngettek, de Látrányban is volt, akit megtévesztettek. A poszt írója ezzel szeretné felhívni a környékbeliek figyelmét, hogy csak ismert szakikkal végeztessenek munkát, mert könnyen csalók áldozatai lehetnek. 

Szörnyű, hogy a környéken ilyenek történnek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: