2020. 08. 25., Kedd, 09:33

Elmarad a kaposvári gólyatábor a Budai Campuson történt koronavírus fertőzések miatt

Augusztus 15. és 19. között szervezték meg a Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak gólyatáborát, melyről most kiderült, hogy a résztvevők és szervezők között 5 embernél is kimutatták a COVID-19 fertőzést.

Felmerülhet a kérdés, hogy mindez miért érinti a kaposvári gólyatábort, ám a figyelmesek már pontosan tudják, hogy augusztus elseje óta nem Kaposvári Egyetem, hanem Szent István Egyetem Kaposvári Campus a hivatalos neve városunk felsőoktatási intézményének.

A fertőzés következtében az egyetem vezetősége pedig közölte, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem tartja meg a további gólyatáborait.

A Budai Campus gólyatáborában a szervezők megtették a szükséges óvintézkedéseket, kézfertőtlenítő pontokat helyeztek ki, naponta tartottak non-kontakt hőmérőzéseket, minden eszközt amit használtak valamint a mosdókat és zuhanyzókat rendszeresen fertőtlenítették és a programokat szabadtéren rendezték meg. Az egyetem Hallgatói Önkormányzata kapcsolatban áll a fertőzöttekkel és a résztvevőkkel, folyamatosan tájékoztatja az egyetem vezetőségét a hallgatók állapotával kapcsolatban, akik jelenleg tünetmentesek, és nem hagyhatják el otthonaikat két hétig.

Akik szomorkodnak, hogy nem lesz idén gólyatábor, az elmúlt évek emlékeivel ITT tudnak vigasztalódni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: