2020. 08. 19., Szerda, 10:27

Elvesztetted az állásod? - Itt egy kaposvári cég, aki biztosan tud neked segíteni újat találni!

2020 bizony nehéz év, a kialakult helyzet miatt sajnos rengetegen veszítették el az állásukat, ezzel együtt a megélhetőségüket, így jelenleg is rengeteg munkakereső van a környékünkön. Hogy kicsit jobban képbe kerüljünk a témában a Viapan Group munkaerő-közvetítő és munkaerő-kölcsönző cég elnökével, Vida Péterrel beszélgettünk a 2020-as évről, belső működésükről és aktuális ajánlataikról a különböző cégek és munkavállalók felé. 

Hogyan élte meg a Viapan Group 2020 első hat hónapját, mennyiben kellett változtatni a tervezetteken?

A vírus előtti időszakban nagyon erős volt az autóipari megrendelői körünk, ennek is köszönhető talán az, hogy a gyárak leállásával áprilisra a szokásos működésünk 30 százalékára estünk vissza. Az április-májusi időszakban egy mindent átfogó átstrukturálásra volt szükségünk, fókuszt váltottunk, nyitottunk olyan szegmensek felé is, amik eddig nem voltak a profilunkban, így a nyári időszakra a mezőgazdasággal, az élelmiszeriparral és a turizmussal karöltve sikerült visszahoznunk a tervezetteket egy 70 százalékra. 

Vida Péter, a Viapan Dologidő elnöke

Milyen hatással volt a vírus miatti helyzet a belső munkavállalóitokra?

Az első időszakban rengeteg átszervezés történt és sajnos a költségeinket is csökkentenünk kellett, mi is megtanultuk, hogy nem ördögtől való a home office és nem kell egyik megyéből a másikba utazni egy találkozó vagy egy értekezlet kedvéért. Megtaláltuk azokat a technikai megoldásokat melyekkel hatékonyan lehet akár 10-20 embernek egy értekezleten könnyedén részt vennie.

A vírus idejét arra használtuk, hogy kollégáinkat képezzük, tartottunk számukra stresszkezelési tréningeket és változásmenedzsmentet is, mindezt azért, hogy megerősödjünk és hatékonyabbak legyünk. Ennek köszönhető, hogy ha megérkezik a vírus második hulláma, cégünknél nem lesz leépítés, de bércsökkentés sem, stabil munkahelyként funkcionálunk számukra. 

Milyen munkákat ajánlotok és mely szegmensekben vagytok jelen munkaerő-kölcsönzés terén?

Most például a mezőgazdasági betakarításoknak köszönhetően jelenleg a gyümölcsfeldolgozások folynak a különböző élelmiszeripari feldolgozó üzemekben. Pillanatnyilag 900 főt toborzunk a szilvaszezonra, az elmúlt pár hétben 200-250 fő dolgozott a diákok közül kukoricacímerezésen. Ebben a szezonban 1500 kollégánk keresi a kenyerét a Balaton-parton Keszthelytől egészen Siófokig a vendéglátásban és turizmusban éppúgy, mint a gyártásban Fonyódon vagy Siófokon. 

Kaposváron megnövekedett az álláskeresők száma idén?

Azt tapasztaljuk, hogy egyre könnyebb munkaerőt találni. Míg a tavalyi évben csekély volt az álláskeresők száma idén változott a helyzet, a Viapan Group pedig azon dolgozik, hogy minél hamarabb megtalálják a számukra megfelelő munkahelyet. Jelenleg olyan szakmákban keressük jelentkezőinket mint targoncás vagy villamosmérnök, logisztikus, elektronikai-, vagy műanyaggépbeállító. Aki munkát keres, annak mi itt vagyunk!

Miben tudjátok segíteni a megbízói körötöket és a gazdaságot?

A Viapan Group nagyon rugalmasan és nagyon gyorsan tud reagálni a pillanatnyi munkaerőigényekre, épp úgy, mint a hosszútávú nagyobb létszámigényre. Illetve saját autóbuszparkkal is rendelkezünk hiszen nagyobb létszámot csak úgy lehet mozgatni, hogy mi vállaljuk a fuvarozást és a logisztikát. Szinte a lakásuktól a munkahelyükig szállítjuk munkavállalóinkat minden műszakban, akadnak olyan partnereink, akik heti 7 nap, napi 24 órában munkaerő ellátást igényelnek, ezekre a kihívásokra is folyamatosan tudunk reagálni.

 

Aktuális állásajánalataikat ezen az oldalon találjátok, irodáikban pedig személyesen vehetitek fel velük a kapcsolatot!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: