2020. 08. 17., Hétfő, 09:44

Óriásit nőtt Somogyban a munkanélküliségi ráta - Minden 27. ember elvesztette az állását idén

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közölt arról pontos adatokat, hogy a 2020-as évben hányan veszítették el a munkájukat, készültek megyei lebontások, kiderült, hogy a nőktől vagy a férfiaktól búcsúztak el hamarabb illetve, hogy mennyit számított a végzettség az adott helyzetben.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat információi szerint az év eleje óta összesen 129.700 ember jelentkezett be a munkaügyi központokba illetve jelezte azt, hogy elveszítette előző munkahelyét. Somogy megyében, ahogy a 24.hu is írja, olyan rossz a helyzet mint nagyjából 10 éve volt:  júniusban 13.9%-os volt a munkanélküliség, mindössze csak Nógrádban és Borsodban rosszabb a helyzet. 

Arról is pontos információt kaptunk, hogy Somogyban január óta minden 27. ember veszítette el az állását. Ezzel nem szerepelünk rosszul országos szinten, ugyanis csekély számnak tekinthető ez a 27 a pesti 54-hez, a csongrádi 44-hez vagy a Győr-Moson-Sopron megyei 39-hez képest. 

A közzé tett adatokból az is kiderül, hogy a nőket előbb rúgták ki mint a férfiakat, 7000-el több nő veszítette el az állását, mint férfi a 2020-as évben. Országosan minden 41. férfi foglalkoztatott, míg nők tekintetében minden 31. dolgozó vált munkanélkülivé január óta. 

A leközölt információk szerint a diplomával rendelkezők között kevesebben veszítették el az állásukat, mint akiknek mondjuk csak általános iskolai papírjaik vannak. Somogyban minden nyolcadik munkás, akinek nincs magasabb végzettsége mint a nyolc osztály, elvesztette a munkahelyét az idén.

Mit gondoltok, javulni fog a helyzet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: