2020. 08. 13., csütörtök, 13:08

Az Aperolnak is lett konkurense itthon, méghozzá a Pezsgő Spricc

A Varga Pincészet megálmodta, majd tavaly év végén kiadta pezsgőkollekcióját, mely a nyár leghűsítőbb itala, a Pezsgő Spricc alapjaként szolgál.

 

Varga Máté Péter a Varga Pincészet legfiatalabb tulajdonosának véleménye szerint a Prosecconál is jobb italokat tudnak készíteni, de ennek megvalósítasa sokban függ a használt alapanyagoktól.

 

Valamiért berögzült az emberekben, hogy pezsgőt csak akkor fogyasztanak, ha valamit ünnepelni kell, illetve legtöbben szilveszter éjszaka teszik ezt, ám ők olyan pezsgő stílusú ital létrehozásában gondolkodtak, amit bármikor szívesen fogyasztanának az emberek.

 

 

2020 nyara tökéletesen passzolt ahhoz, hogy kikerüljön a piacra a koktél, amit biztosan mindenki kedvelni fog, és aminek inspirációjaként az Aperol Spritz szolgált. Biztos sokatokban felmerül a kérdés, hogy milyen is lehet a Pezsgő Spricc és miképp kell elkészíteni, ezért érkeztünk hozzá 2 recepttel:

 

Irsai Pezsgő Fröccs :

  • 2 cl körteszirup 
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 2 gerezd lime
  • 1 dl Irsai pezsgő
  • 3-4 cl szóda

Elsőnek a lime, aztán bazsalikom, körteszirup, jég, pezsgő és utolsónak a szóda.

Rozé Pezsgő Spricc:

  • 1 cl görögdinnyeszirup
  • izlés szerint menta 
  • 2 gerezd narancs
  • 1 gerezd lime
  • 1 dl Rozé pezsgő
  • 3-4 cl szóda

Legelőször a gyümik, aztán a dinnyeszirup, menta, jég aztán a pezsgő és a szóda.

 

Menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: