2020. 08. 12., Szerda, 11:14

Hét böhönyei család életét tette tönkre az árvíz, gyűjtést szerveztek a megsegítésükre

 Az egész országot bejárták a felvételek, melyek a július végi Somogy megyei viharról és az azt követő villámárvízről készültek. Rengeteg utat járhatatlanná tett, hidakat döntött le és házakat változtatott lakhatatlanná az elképesztő mennyiségű csapadék, amely több böhönyei család életét is tönkretette.

A hatalmas esőzés és az azt követő villámárvíz Böhönye egy részét víz alá temette, és több családtól is elvette az otthonát. Részükre szervezett most a böhönyei önkormányzat gyűjtést, hiszen a kár hatalmas, a biztosító egyelőre még nem fizet, viszont a családoknak szüksége van a segítségre.

A villámárvíz hét épületben okozott súlyos károkat, három épületet pedig a szakemberek lakhatatlannak minősítettek, így azokba nem is tudtak még visszaköltözni a családok. Düledező tartófalak, megtelt pincék, leázott falak, beszakadt tetőszerkezetek és tönkrement szobák jellemzik leginkább ezeket az épületeket.

Az egyik épület, melyben a hat fős Varga család lakott olyan súlyos károkat szenvedett, hogy a tűzoltóknak kellett kitámasztania a tartófalat, nehogy összedőljön az egész ház. A földszint beszakadt, a pincébe a plafonig állt a víz, az emeletre lehetetlen felmenni, a szakértők az egész épületet életveszélyesnek minősítették, így a családnak ki kellett költöznie a nemrég felújított házból.

Ezeknek a családoknak most minden segítségre szüksége van, így az árvízkárosultak részére Böhönye Község Önkormányzata elkülönített egy számlaszámot, ahová a károsultak megsegítésére szánt adományokat várják.

Az alábbi számlaszámon tudtok segíteni:

67000124-10019023

A közleményben tüntessétek fel: Adomány

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: