2020. 08. 07., péntek, 10:39

16 ember őrizetben, egyre több a Fake News a bejrúti robbanás miatt

Folyamatosan érkeznek az információk a keddi bejrúti robbanásról mely az egész világot megrázta lelkileg, az ott élő emberekről nem is beszélve. 

Tizenhat embert vettek őrizetbe a hatóságok Libanonban, a bejrúti kikötőnegyedet romba döntő robbanás miatt - közölte az NNA helyi hírügynökség csütörtök este a katonai törvényszékhez tartozó kormánybiztosra hivatkozva. Eddig a vámhatóság valamint a kikötő tisztviselői közül minimum 18 főt kérdeztek ki, 16 embert pedig már őrizetbe is vettek a vizsgálat részeként - tájékoztatott Fadi Akiki.

Van olyan munkás is aki kifejezetten a 12-es raktárnak az építéséért és karbantartásáért felel, ahol a 2750 tonna ammónium-nitrát felrobbant. A katasztrófa helyszíne lezárva marad amíg a vizsgálatok nincsenek befejezve, a nyomozást a libanoni hadsereg és a belügyi biztonsági erők felügyelik. A várost katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították és már a gyásznapot is kitűzték, ám miközben a lakosság gyászolna, elkezdtek árhírek terjedni az interneten.

 

 

Az álhírekhez videókat is gyártottak melyeken azt látszik, hogy egy rakéta csapódik be a raktárépületbe és ezért robbant fel az egész kikötő. Természetesen ezek közül semmi nem igaz, hiszen ezek csak tökéletesen megszerkesztett videók, melyekkel különböző összeesküvés elméleteket szeretnének alátámasztani és egy sajnálatos katasztrófát megmagyarázni.

 

Kombinálás helyett inkább segíteni kellene.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: