2020. 08. 04., kedd, 09:55

Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék - Íme az Ország tortája 2020 győztese!

Idén tizennegyedik alkalommal hirdették meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A hat döntős közül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda tortája, a Füredi Krisztián által készített  Curiositas lett a nyertes.

Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Kedd reggel az Országházban derült ki, melyik alkotás lett a nyertes.

 

A Curiositas 2020 torta összetétele: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

 

Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás. A torta pontosan ilyen érzéseket kelt. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek

A szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választották ki a hat tortát, ezeket a második körben újra kóstolták, és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére.

Mutatjuk a 2020-as Magyarország Tortája döntőseit! - Az egyiket biztosan kóstolhatjuk majd Kaposváron is!

Mutatjuk a 2020-as Magyarország Tortája döntőseit! - Az egyiket biztosan kóstolhatjuk majd Kaposváron is!

2020-ban tizennegyedik alkalommal választotta ki a neves zsűri 5 cukrász 6 tortáját, amik közül kikerül majd az ország tortája, amivel Magyarországot köszöntik a szimbolikus szülinapján, augusztus 20-án.

A döntőben a tortákat helyben is el kellett készíteniük a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választotta meg a győztest.

A Curiositast augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatjátok meg először, ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: