2020. 08. 04., Kedd, 15:00

Zöld utat kaptak a gólyatáborok - A Kaposvári Campuson szeptemberben fogadják az új hallgatókat

Kötelező maszkviselésre, állandó kézfertőtlenítésre, néhol létszámkorlátozásra és lázmérésre is számítania kell azoknak a hallgatóknak, akik részt szeretnének venni az egyetemek idei gólyatáboraiban.

Az ATV Híradójának kérdésére a Belügyminisztérium azt a választ adta, hogy a jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat a táborokra vonatkozóan, így az egyetemek rendezhetnek gólyatáborokat az idei évben, bár hozzátették, hogy az intézmények saját hatáskörben dönthettek az esemény megtartásáról

Jelenleg 4-5 olyan intézmény van Magyarországon mely a gólyatábor elhalasztása mellett döntött, ezek közé tartozik például a Szegedi Tudományegyetem is, döntésüket azzal indokolták, hogy nem tudják a hallgatók teljes biztonságát garantálni a jelenlegi helyzetben. Az ELTE orientációs napokat tart majd, míg Pécsen klasszikus tábort szerveznek az újonnan felvett diákok számára. 

Kaposváron sem marad el a gólyatábor, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán már kihirdették ennek pontos időpontját is, ami szeptember 1. és 4. közé fog esni. Információnk szerint az előző évekhez hasonlóan számos programmal készülnek majd a hallgatók számára. 

Arról, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk a gólyatábor résztvevőinek még nincs pontos információ, így az Operatív Törzs javaslatait követik, odafigyelnek a maszkviselésre, a kézfertőtlenítésre és előfordulhatnak lázmérések és létszámkorlátozás is

Jó, hogy megtartják a gólyatáborokat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: