2020. 08. 03., hétfő, 10:07

Somogy is a 6 magyar megye között, ahol nincs 24 órás fogászati ügyelet

A Népszava egy hétfőn megjelent cikkében szedte össze azokat a hazai megyéket, aminek lakói nagy bajban vannak, ha megfájdul a foguk, hiszen a hivatalos rendelési időn kívül, nincs a környéken 24 órás közfinanszírozott fogászati ügyelet. 

Jelenleg 6 olyan megyét találni Magyarországon, ahol nincs 24 órás közfinanszírozott fogászati ügyelet, ebbe mi is beletartozunk, így pedig a 6 megye Somogy, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna és Veszprém megye. 

 

 

Ez összesen több, mint kétmillió embert jelent, aki jobb híján kivárja a másnapi rendelési időt, vagy ha nagyon sürgős a legjobb, ha vonatra száll, és meg sem áll a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ahol mindig van ellátás – tanácsolja félig tréfásan Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. 

Elmondása szerint az ügyeletet az önkormányzatoknak kellene megszervezni az alapellátás részeként, csakhogy a biztosítók olyan elenyésző összeget fizetnek a feladatra, hogy abból nem tudják megoldani a problémát, mi pedig fizetjük tovább a TB-t, melyben erre az ellátásra is jogosultak lennénk. 

 

Mi róla a véleményetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: