2020. 08. 03., Hétfő, 09:18

Hullámvasút várható az időjárásban - Hétfőn kánikula, kedden lehűlés, szerdán 20 fok, majd újra felmelegedés

Igazi hullámvasút várható a héten időjárás szempontjából: A hétfői kánikulát kedden hidegfront töri meg, szerdára akár 20 fokig hűlhet a levegő, majd újra melegedés várható. Nem irigyeljük most a frontérzékenyeket!

Hétfőn egy hidegfront közelít meg minket, záporok, zivatarok délután és este már egyre több helyen alakulhatnak ki Somogy megyében, de keleten még kánikulával, napsütéssel telik a nap, 35 fokot is mérhetünk.

Kedden még felettünk lesz a hidegfront, záporokkal, zivatarokkal telik a nap. A Dunántúlon viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A maximumok keleten még 30, míg nyugaton 20-25 fok környékén alakulhatnak.

Szerdán további záporokra, zivatarokra készülhetünk több helyen felhőszakadás kíséretében. Nyugaton lesz hűvösebb, akár 20 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála.

 

A koponyeg.hu előrejelzése

Csütörtökön a Dunántúlon még lehet kevés zápor, zivatar, a nap nagy részében azonban már száraz, egyre naposabb időre van kilátás. Az északkeleti szél még többfelé élénk, erős lehet. 27-33 fokot mérhetünk.

Péntekre visszatérünk oda ahonnan hétfőn elindultunk, 30 fok feletti maximumokra, napos, száraz időre van kilátás, mely egész hétvégén kitart.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: