2020. 07. 30., csütörtök, 14:34

Most már biztos: szombaton tartják a Balaton-átúszást!

A napos, száraz időnek hála idén az eredetileg kitűzött időpontban rajtolhat el a 38. Balaton-átúszás.

A rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor fontos változás, hogy idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre.

 

“Tekintettel az előnevezők magas számára, az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a 10 000 fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet a https://nevezes.futanet.hu oldalon” – írják a szervezők.

Szombatra száraz, napos idő várható erős napsugárzással, a reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakulhat. A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül várható.

A rajt Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán lesz reggel 8-12 óra között, a cél pedig az 5,2 km teljesítése után a balatonboglári Platán-strandon.

A járvány miatt sokan nem tudtak megfelelően felkészülni a kihívásra, ezért idén a klasszikus 5200 méter felét is teljesíthetik az indulók.

 

Ennek mezőnye a célból, a balatonboglári Platán standról indul, a résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba a Révfülöpről átúszókkal.

Az úszók biztonságára a mintegy 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei ügyelnek.

 

Mentek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: