2020. 07. 29., szerda, 15:15

Koronavírus elleni védőtokot fejleszt a Samsung, akár már augusztusban piacra dobhatják

Többféle kórokozó ellen is védhet a Samsung telefontokja, amit különleges bevonattal látott el (majd gyorsan le is védetett). Az antimikrobiális bevonat állítólag nem csupán a baktériumok, hanem a vírusok, közöttük az új koronavírus ellen is védene, pontosabban megakadályozná, hogy ezek a kórokozók a tokon maradjanak.

 

Az köztudott, hogy mobileszközeink igazi baktériumtenyészetek, azonban egyből jobbá válik a helyzet, ha ezek a parányi részecskék nem tudnak megtapadni a bevonaton. 

Kutatások szerint, ha egy felületet ilyen antimikrobiális bevonattal kezelnek,

a vírusrészecskék mennyisége 10 perc alatt 90 százalékkal, két óra után 99,9 százalékkal csökken rajta. A bevonat „denaturálja” a vírusfehérjét, és megtámadja annak védő zsírrétegét.

Maga a technológiai egyébként nem új, már hosszabb ideje használják a kórházakban.

 

 

Akár már augusztus elején találkozhatunk is ilyesfajta telefontokkal, méghozzá egy antimikrobiális bevonatot tartalmazó flip tokkal. Először a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G kaphat ilyen tokot. A kiszivárgott kép három színváltozatot mutat, illetve egy csíkot is a tokon, hogy könnyen ellenőrizhető legyen a pontos idő, illetve láthatók legyenek az értesítések.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: