2020. 07. 27., hétfő, 12:09

Elképesztő fogás volt a Dunántúlon - 1,5 milliárd értékben foglaltak le autókat, hajót, ingatlanokat

Az MTI közleménye szerint a NAV egy ingatlanos bűnszervezetet számolt fel a Dunántúlon, összesen másfél milliárd értékben vettek zár alá ingatlanokat, nagy értékű autókat és egy elektromos hajót is. 

A közlemény szerint a bűnszervezet egy bonyolult, több offshore hátterű taggal is rendelkező céghálózatot hozott létre költségvetési csalásra. Érdekeltségi körön belül, színlelt szerződésekkel adták-vették az ingatlanokat jóval a piaci ár alatt, de eltitkolták, illetve fiktív költségszámlákkal csökkentették a lakások, üzletek, garázsok, valamint két munkásszálló bérbeadásból származó óriási bevételeiket is - ismertették.

Mint írták: a bűnbanda felszámolására szervezett akcióban a NAV nyomozói, a MERKUR Bevetési Egység, informatikus szakemberek és járőrök támogatásával csaknem 50 helyszínen kutattak egyszerre, több tanút és gyanúsítottat is kihallgattak. A szervezet luxuskörülmények között élő vezetőitől festményeket, elektromos hajót és nagy értékű autókat foglaltak le, bankszámlákat, ingatlanokat vettek zár alá másfél milliárd forint értékben.

 

A nyomozás bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik, a szervezet vezetői - ha bűnösségük bebizonyosodik - 16 évet is kaphatnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: