2020. 07. 27., Hétfő, 10:21

Koncertekkel és filmekkel lep meg titeket augusztusban a Szivárvány Kultúrpalota

Sosem hagy minket a Szivárvány jó filmek nélkül és ez augusztusban sincs másképp, ráadásul a nyár utolsó hónapjában még koncertek is lesznek.

Augusztus elsején, este 18 órakor máris kezdetét veszi egy koncert, ahol a Dél-Dunántúl Regionális Fúvózenekart hallgathatjátok meg, majd a filmeké lesz a főszerep:

Medvevilág Szicíliában

A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.  

Aug. 7. 15:00

Teljes titoktartás /Les traducteurs/ (12)

Kilenc műfordító gyűlik össze egy vidéki kúrián. Egy páncélozott teremben íróasztalhoz ülnek, hogy a legnagyobb titoktartás mellett lefordítsák egy világrengető sikerkönyv utolsó kötetét. De úgy tűnik, hiába minden óvintézkedés: a regény első tíz oldala egyszer csak feltűnik az interneten, és egy ismeretlen zsaroló elképesztő összeget követel, hogy ne hozza idő előtt nyilvánosságra a folytatást. A helyzet egyre feszültebb, mindenki gyanús: ki szivárogtathatta ki a szöveget? 

Aug. 4. 17:00 és 19:00

Aug. 6. 17:00 

Daniel /Ser du manen, Daniel/ 

Egy fiatal dán fotóriporter, Daniel Rye igaz történetét dolgozza fel a film, akit 2013-ban Szíriában rabolt el és tartott fogságban több más külföldi társával együtt az Iszlám Állam. Daniel és társai, köztük az amerikai újságíró, James Foley a rettenetes körülmények között egyfajta napi rutint alakítanak ki a túlélés érdekében: jógáznak, edzenek, nyelvleckéket adnak egymásnak. Eközben a háttérben parttalan túsztárgyalás folyik a terroristákkal az emberéletekről...

Aug. 6. 19:00 

Aug. 7. 17:00 

Vad erdők, vad bércek:  Fantom járja az erdőt. Megpillantani szinte lehetetlen, a nyomai viszont annál többet árulnak el róla. Miközben követjük őt, megismerjük az erdőt, ahol él. Bejárjuk a folyóvölgyeket, a mély szurdokokat, a napfényben fürdő bérceket, a ködbe vesző hegyoldalakat - a Magyarország és Szlovákia határán húzódó Északi-középhegységet, ezt a különleges átmeneti zónát a Kárpátok és az Alföld között.    

Aug. 10 15:00 

Made in Italy 

A bohém művész, Robert, fiával, Jackkel visszatér Olaszországba, hogy pénzzé tegye azt a nyaralót, melyet egykori felesége hagyott rájuk. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják... Ahogy apa és fia hozzálátnak a felújítási munkálatokhoz, rá kell ébredniük, hogy nem csak a nyaralóra, de kettejük kapcsolatára is ráfér egy alapos renoválás. Az eleinte óriásinak tűnő akadályokat a közeli kisváros bohókás lakói segítenek leküzdeni, így az idő előrehaladtával Robert és Jack nem csak a ház körüli teendőikkel kezdenek el haladni, hanem esélyt kapnak, hogy túllépjenek múltbéli sérelmeiken és újra megleljék a boldogságot.  

Aug. 11. 17:00 

Aug. 13. 19:00 

Tess és én - Életem legfurcsább hete

Töltsd Tess-szel és Samuellel ezt az izgalmas hetet, melynek során a tizenegy éves Tess megszelídíti az apukáját, a tízéves Samuel pedig rengeteget gondolkodik barátságról és családról, örök búcsúról és az első szerelemről. 

Aug. 12. 15:00

Patthelyzet  

Kisvárosi bank. Reggeli nyitás. Hétköznapi élethelyzet. Váratlanul azonban belép egy férfi, fegyverrel a kezében. Klasszikus bankrablás. Valaki azonban a  bent lévő öt ember közül megnyomja a pánikgombot és a bank rácsa leereszkedik. A bank igazgatója, az ügyintéző hölgy, a biztonsági őr, az ügyfél és a bankrabló bent ragadnak rengeteg pénzzel és egy töltött fegyverrel. A rendőrség pedig nem érkezik... 

Aug. 11. 19:00

Aug. 13. 17:00

Kaposfest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál 

A Kaposfest részletes programját keressétek a Kaposfest oldalán!

Csak Musical!

Janza Kata és Dolhai Attila zenekaros koncertje

Aug. 30, 19.00 óra

Jegyekért a látogassátok meg a kaposmusical.hu-t!

 

 
Jó szórakozást!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: