2020. 07. 23., csütörtök, 13:26

Vége az ingyenes műanyag zacskóknak - Mutatjuk milyen áron adják majd őket az üzletekben

Pár hete az Országgyűlés elfogadta az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokra vonatkozó szabályozást, így a magyar üzletekben jócskán a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha így szeretnénk hazavinni a zöldséget, gyümölcsöt. 

Eddig ingyen pakolhattuk tele ezeket a zacsikat az üzletekben, legyen szó zöldségről, gyümölcsről, péksüteményről vagy akár tejtermékről, ám ennek lassan vége, hiszen a fizetendő összeget a nem lebomló termékek esetében 57 forintról 1900-ra emelték kilogrammonként, a lebomló anyagból készültek esetében nem volt termékdíj, mostantól 500 forintos kilogramm áron vihetjük majd el őket. 

Mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat az országban, csak fél évet csúsznak vele

Mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat az országban, csak fél évet csúsznak vele

Nagy port kavart a kormány múlt heti húzása, mikor a Greenpeace által is támogatott törvényjavaslatot az egyszer használatos műanyagok betiltásáról visszavonták.

Forrás:privatbankar.hu

 

A kormány a műanyag csomagolások díjának megemelésétől azt várja, hogy így visszaszorul a jövőben a használatuk, a vásárlók átállnak környezetkímélő termékekre, vagy ha tépnek is belőle, akkor több terméket tesznek majd 1-1 darabba. Azt még nem hirdették ki egyelőre, hogy mikor lép életbe az új árazás a boltokban. 

Ti mit gondoltok az új árazásról? Támogatjátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: