2020. 07. 22., Szerda, 11:48

Volt osztálytársa nevében zaklatott egy lányt, mégis lebukott

Az egyik internetes társkereső oldalon volt osztálytársa fényképét használva ismerkedett össze egy kaposvári lánnyal a 26 éves férfi, ám idővel elfajult az ismerkedési csevej.

A Kaposvári Járási Ügyészség hamis vád, személyes adattal visszaélés és zaklatás miatt emelt vádat egy 26 éves pécsi férfival szemben, aki ismerőse fényképével akart párt találni, majd a lopott alteregóval bűncselekményt is elkövetett. A vádlott az egyik internetes társkereső oldalon volt osztálytársa fényképét felhasználva létrehozott egy profilt, melyen keresztül ismerkedni kezdett egy kaposvári lánnyal.  Az ismerkedés eleinte jól alakult, azonban a vádlott egyre több illetlen kérést intézett a sértetthez, aki erre válaszul megszakította vele a kapcsolatot.

A férfi ebbe nem nyugodott bele, ezért zaklatni kezdte a lányt. Előbb kéretlen hívásokat intézett hozzá, később már megfenyegette. A sértettben komoly félelem alakult ki, ezért a rendőrséghez fordult, azonban akaratán kívül nem a valódi elkövetőt, hanem a vádlott által engedély nélkül használt fényképen szereplő fiatalembert jelentette fel, akit az eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás során azonban fény derült a valódi elkövető kilétére, így a fiatalemberrel szemben a nyomozást megszüntették.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: