Milliárdos fejlesztés a Kométánál: 400-500 új munkahely jöhet létre

2020. 07. 22., szerda, 09:11

Milliárdos fejlesztés a Kométánál: 400-500 új munkahely jöhet létre

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal kedden Budapesten a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt., melynek keretében néhány éven belül 400-500 új munkahelyet hoznak létre a városban, és megkétszerezik termelési kapacitásukat.

A kaposvári repülőtér is szóba került

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte a megyeszékhely gyorsforgalmi összeköttetését, az ipari parkhoz vezető felüljáró megépítését és a kaposvári repülőtér fejlesztését, amely idővel akár menetrend szerinti járatokat is fogadhat.

A több száz milliárd forintos fejlesztési terv megvalósításával Kaposvár a térség fővárosává fejlődhet - emelte ki.

 

Néhány éven belül 400-500 új munkahely

A vállalat ügyvezető igazgatója közölte, hogy néhány éven belül 400-500 új munkahelyet hoznak létre a városban, és megkétszerezik termelési kapacitásukat.

A Kométa Magyarországon már a legnagyobbak közé tartozik, az európai piachoz viszont kicsi, így még van lehetőség a bővítésre - tette hozzá Giacomo Pedranzini.

 

Akár 130 milliárdos éves árbevétel

A Kométa 99 Zrt. a 86. vállalat, amely stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormánnyal. A társaság árbevétele 2017-ben és 2018-ban körülbelül 43 milliárd forint volt, majdnem felerészt külföldi értékesítésből. Éves nyeresége meghaladta a 300 millió forintot. A cég 825 munkavállalót foglalkoztat, ami csaknem a duplája a nyolc évvel ezelőttinek. Az idei forgalom megközelítheti az 50 milliárd forintot, de akár 130 milliárd forintra is nőhet, ha megvalósul a kapacitásbővítés. A külföldi értékesítés aránya ezzel a 65 százalékot is elérhetné.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: