2020. 07. 21., kedd, 13:44

Döbbenetes sebességgel csapódhatott földbe a vasárnap életét vesztő ejtőernyős

Vasárnap számoltunk be róla, hogy Juta külterületén egy ejtőernyős addig még tisztázatlan okok miatt életét vesztette. P. Anikó több ezer ugrással a háta mögött tapasztalt, precíz ejtőernyősnek számított. Mára kiderült az is, hogy mi okozhatta a szörnyű tragédiát. 

A 38 éves fóti hölgyet gyászolja családja, és a magyar ejtőernyősök társadalma, akik értetlenül állnak tragédiája előtt. A Blikk értesülései szerint Anikó azért épp a kaposújlaki kirendeltséget választotta, mert a járvány kitörése óta itt adódott először lehetősége az ugrásra. 

 

 

A repülőgépből 4000 méteres magasságban ugrott ki egy kis ejtőernyővel, amiről tudta, hogy méretei miatt gyors, jól irányítható és fordulékony. 600 méternél jött a baj, hiszen az ernyő zsinórzata összegubancolódott és pörögni kezdett. A hozzáértők szerint leoldhatta volna ezt magáról, hogy ebben a helyzetben a testén lévő mentőernyővel földre ereszkedjen, ám valamiért nem tette. 

 

 

Alapvetően a földre érés után az ugrónak be kell jelentkeznie, ám mivel ez nem teljesült így a keresésére indultak. Bodó László és a Kötél Speciális Mentőszolgálat csapata negyed óra alatt a helyszínre ért, elmondásuk szerint míg az ernyők az ágakon akadtak fenn, sajnos Anikó teste a földbe csapódott, végtagcsontjai, nyakicsigolyája és a csipőcsontja is eltört. Miután levágták a hevedereket a légi mentők orvosa még megvizsgálta, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta. 

 

Szörnyű tragédia, nyugodjék békében.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: