2020. 07. 21., Kedd, 14:21

20 percen belül két lánnyal is erőszakoskodott egy 27 éves férfi Kaposvár utcáin

Egy 27 éves kaposvári férfi ellen minősített szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség, ugyanis egy a városban található lakótelepen támadt rá két hölgyre.

2020 márciusában történt az eset, mikor az említett férfi több egységet is végigjárt a városban, ittas állapotba került, majd az egyik lakótelepen egy 17 éves lányt kezdett el inzultálni. Először csak követni kezdte, utána már fogdosta is, a lány bemenekült egy lépcsőházba, ahová az említett egyén követte, tovább fogdosta. Szerencsére a sértett segélykérését meghallotta egy járókelő, így a férfi abbahagyta tettét, és eliszkolt a helyszínről. 

A férfi alig 20 perccel az előző eset után az utcán felfigyelt egy másik fiatal lányra, akit követett, majd az alkalmas pillanatban átkarolta, és rövid dulakodás után a földre döntötte a sértettet, akit fogdosni és vetkőztetni kezdett. A sértett kitartó ellenállására és a kiabálására azonban a környéken lévők felfigyeltek, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről.

Az esetet észlelők közül ekkor többen követték a vádlottat, akit a közelben elfogtak és a rendőrség kiérkezéséig visszatartottak. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását. Az ügyészség a – letartóztatásban lévő, a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövetett – férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 8 évben határozza meg.

Szörnyű, hogy ilyen esetek történnek Kaposvár utcáin!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: