2020. 07. 16., csütörtök, 11:19

Elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek, az egyéb tömegrendezvények még függőben

A kormány a szerdai ülésén főképp a járványhelyzettel foglalkozott, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A kormány szerdán arról döntött, hogy főleg a nagyobb országokban, de a kisebbekben is nagyon eltérő a fertőzés mértéke régiónként, így úgy módosítják az országok színek szerinti beosztására hozott kormányrendeletet, hogy

ORSZÁGOKON BELÜL, RÉGIÓNKÉNT IS LEHET VÁLTOZTATNI A SZÍNEK BESOROLÁSÁN.

Ha egy magyar állampolgár kiutazik egy zöld besorolású országba, de mire visszajönne, az az ország sárga lenne, akkor a belépésnél azt fogják nézni a határon, hogy az érkezésekor az ország milyen színű besorolású volt. 

A kormány arról is döntött, hogy tömegközlekedésen, boltokban, vendéglátóhelyeken továbbra is kötelező a maszk.

Nincs végleges döntés a tömegrendezvényekről

AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉGEK ELMARADNAK,

idén nem is pótolják be őket, mert a tömeges rendezvények hordozzák magukban a legnagyobb veszélyt. 

AUGUSZTUS 15-IG MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK AZ 500 FŐNÉL NAGYOBB RENDEZVÉNYEKRE, A TOVÁBBIAKRÓL VISZONT JÚLIUS VÉGÉN DÖNTENEK.

A tömegrendezvényekre vonatokozó döntés azt jelenti, hogy csak július végén dőlhet el több tucat nyár végére szervezett tömegrendezvény sorsa. Mivel augusztus utolsó hetére szerveznek egy csomó könnyűzenei fesztivált (B. My Lake, Strand, Fishing On Orfű, EFOTT, Veszprémi Utcazene Fesztivál, SZIN, Kolorádó), a kormány döntése még rosszabb helyzetbe hozta a szervezőket, hiszen alig két hetük marad a kormány döntéséhez igazodni. Ha a kormány elutasítja a korlátozás feloldását, az elképesztő terheket ró azokra az eseményekre, amelyeket a járvány miatt későbbi időpontokra tettek át.

Gulyás szerint 

Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás,

így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken, indokolta Gulyás a döntést, miután megkérdezték tőle, meccseket miért lehet tartani, rendezvényeket pedig miért nem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: