2020. 07. 15., Szerda, 13:30

Sokak szerint megfizethetetlenek és bóvlik a balatoni apartmanok - Valóban így van?

Egymásra mutogatnak a nyaralók és a balatoni szálláshelykiadók: előbbiek szerint az árak elszálltak, a minőség pocsék, utóbbiak pedig úgy látják, hogy csak az elvárások nőttek a csillagos égig. Közben az állam is "kopogtat" a rövid távú szálláshelykiadók ajtaján - írja a hvg.hu.

A leglepusztultabb helyeket is aranyárban mérik

– írta egy háromgyerekes édesanya a balatoni magánszállásokról. Családjával évek óta nyaralnak a Balatonnál, azt mesélte, idén is szeretnének a tóhoz utazni, de az a tapasztalata, hogy nagyon felmentek az árak. „Egy saját konyhával rendelkező, kétszobás, nappalis, erkélyes és/vagy kertes, normális bútorokkal felszerelt, nem vasút melletti apartman esetében heti 180 ezer forintig tudunk elmenni nyugodt szívvel. Most azt tapasztaltam, hogy ezeket az igényeket nem kapom meg 230 ezer forint alatt” – sorolta. 

10508

Májusban a szokásosnál kevesebb turistával kezdődött meg a balatoni szezon, és a koronavírus mellett kezdetben az időjárás sem kedvezett a nyaralásnak. Egy jobb apartmanban egy négytagú családnak idén egy hétre nagyjából 200 ezer forintot kell fizetnie a szállásért.

Iszonyatos árak, bóvli, megvezetés

– olvasható az interneten egy fórumban. A hozzászólók az elszállt árakra és a szálláshelyek minőségére panaszkodnak. Balcsira ötünknek félmillió forint alatt nem kaptam szállásajánlatot, így nem nyaralunk inkább – írta egyikük. Más arra panaszkodott, hogy rengeteg időbe telt, mire talált olyan szállást, ami alig több árban, mint egy egyhetes horvátországi nyaralás lenne.

Mi is szívesen mennénk a Balatonra, mondván, az közelebb van, de kevesebbet fizettünk két hétre Dél-Spanyolországba, mintha a Balatonhoz mentünk volna pár napra

 – csatlakozott egy harmadik.

A Booking.com-on kerestünk szállást Balatonlellén az augusztus 20-i hétre, két felnőttnek, két gyereknek a legolcsóbb ajánlat 6 éjszakára 213 ezer forint (35.500/éj), de találtunk ugyanitt apartmant 477 ezer forintért (79.500/éj) is.

 

Balatonlellén egy hétre közel félmilliót is elkérhetnek egy apartmanért

Ugyanezekkel a paraméterekkel Balatonfüreden a legolcsóbb szállás 204 ezer forint, míg a legdrágább 330 ezer forint, ellátás nélkül. Siófokon 120 ezertől 1 millió 100 ezerig van még szabad apartman ugyanerre a hétre, szintén egy négytagú családnak. Keszthelyen a siófokihoz hasonlóak az árak, akárcsak Fonyódon.

 

Ti terveztek idén balatoni nyaralást? Mit gondoltok az árakról?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: