2020. 07. 15., Szerda, 12:29

Ezekben a kaposvári iskolákban lesz iskolaőrség szeptembertől!

A következő tanévtől az ország 491 intézményében kezdik meg munkájukat az iskolaőrök, köztük több kaposváriban is.

A parlament még július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetéséről szóló törvényt, így 2020 szeptemberétől a kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben megkezdi működését az iskolaőri hálózat. Az iskolaőrség egy külön rendészeti szervként jön létre a rendőrség irányítása alatt, feladatuk az intézményekben való rend fenntartása lesz, a jogköreikről pedig korábban ITT írtunk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most közzétette a listát is, mely tartalmazza, hogy mely intézményekben lesz szeptembertől iskolaőrség. A listán 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény szerepel, több közülük somogyi településen található. 

Kaposváron 8 intézményben, a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában, a Kinizsi Lakótelepi Tagiskolában, a Toponári Tagiskolában, a Bárczi Gusztávban, a Lamping József Műszakiban, az Eötvös Loránd Műszakiban, a Széchenyi István Kereskedelmiben és a Noszlopy Gáspár Közgazdaságiban lesz iskolaőrség, viszont a környék több intézménye is érintett, például a hetesi, szentbalázsi, mernyei, kaposfői, böhönyei, taszári, nagyberki és kadarkúti intézmény is.

A teljes lista ITT érhető el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: