2020. 07. 14., kedd, 09:00

Lassan már 20 ezren írták alá a petíciót, hogy duplázzák meg a családi pótlékot

A Méltó Megélhetés Munkacsoport indított nemrégiben egy petíciót, melynek célja, hogy Magyarországon megduplázzák a családi pótlék összegét. Pár nap alatt már 20 ezer aláírója lett a kezdeményezésnek.

Ahogy az oldalon ki is fejtik a jelenlegi helyzetben a koronavírus miatt számtalan családnál áll fenn a probléma, hogy elveszítik bevételeiket vagy azoknak egy részét. Ennek megoldásaként szeretnék, ha duplájára emelnék a családi pótlék összegét, hogy minden gyermek méltó körülmények között nevelkedhessen.

 

 

A Méltó Megélhetés Munkacsoport 50.000 aláírást tűzött ki végcéljának, aminek összegyűjtése egészen reális, hiszen hétfőn 10.000, kedd délutánra pedig már több mint 16.000 aláírás gyűlt össze. 

 

Forrás:ahang.hu

A csoporthoz a kezdeményezés elindulása óta több civil szervezet is csatlakozott, és többen teljes vállszélességgel kiállnak a petíció mellett. A komment szekcióban olyan érvek hangzanak el az emberektől, hogy 20 éve nem volt emelés, így szükségesnek látják, és ha minden más drágulhat, akkor ennek is kellene illetve, hogy ha nem is a dupláját kapnák meg, de az emelésnek mindenképpen örülnének a családosok Magyarországon. 

 

Ti mit gondoltok erről a petícióról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: