2020. 07. 11., szombat, 12:46

Jövő héten új korlátozások jöhetnek Magyarországon

Lakatos Tibor az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője a közmédiának nyilatkozott az elmúlt napok történéseiről.

Megugrott a magyarországi koravírus-fertőzöttek száma, ám jelentős részük külföldről érkezőkkel került kapcsolatba – mondta Lakatos. Csütörtökön ezért az Operatív Törzs megtárgyalta a szomszédos országokban kialakult helyzetet, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) együttműködve egy javaslatcsomagot készítettek, mely olyan intézkedéseket tartalmaz ami megakadályozza a vírus terjedésének újabb felfutását.

Úgy tudja, hogy a javaslatcsomag már Orbán Viktor miniszterelnök előtt van, aki a hétvégén áttanulmányozza, és várhatóan a jövő héten új intézkedéseket jelent majd be.

Lakatos Tibor kiemelte, hogy aki külföldi utazást tervez, kövesse a célállomás járványügyi adatait és a korlátozó intézkedéseket, fokozott óvatossággal utazzon, tartsa be a 1,5-2 méteres távolságot és hordjon maszkot. Elmondta, hogy ugyan a járvány nehezén már túl vagyunk, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, újra felfuthat a megbetegedések száma.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: