2020. 07. 09., csütörtök, 14:39

Apát és lányát kellett kimenteni a Balatonból szerdán

Vonyarcvashegy előtti vízterületen, a parttól kb. 200 méterre sodródott egy felfújható fürdőeszközön apa és lánya, akik már annyira elfáradtak, hogy nem tudtak partra evezni.

A keszthelyi vízirendőrök július 8-án 16 órakor a Vonyarcvashegy előtti vízterületen a parttól 2000 méterre észrevettek két személyt egy felfújható fürdőeszközben. A férfi elmondta, hogy mivel kifáradtak, sodródnak és nem tudnak a partra evezni. Az egyenruhások az apát és a lányát a szolgálati kisgéphajóba emelték és épségben a partra vitték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

 

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: