2020. 07. 08., Szerda, 09:45

Melyek a spinning edzés előnyei?

A spinning edzés robbanásszerű népszerűsítésének és terjedésének köszönhetően nagy valószínűséggel megtalálható helyi edzőtermedben is! Melyek a spinning edzés előnyei más kardió típusú mozgásformákkal szemben és mennyi kalóriát égethetsz vele?

Amennyiben még nem hallottál a spinning edzésről, röviden összefoglaljuk számodra, mi a lényege. A spinning edzéseket általában erre a célra létrehozott sport centrumokban vagy edzőtermi stúdióban találhatod. Ezen órák legfontosabb eleme a speciális spinning kerékpár. Számtalan eltérő spinning edzés típus létezik, többek között állóképesség fejlesztés centrikus, felsőtestet is magába foglaló, komplex órák és zenés hip-hop spinning edzések.

Minden kétséget kizáróan a spinning edzések egyik legfontosabb előnyét az alacsony ízületi terhelés jelenti. Amennyiben valamilyen ízületi problémával küzdesz, a spinning számodra előnyösebb választást jelenthet, mint olyan egyéb magas intenzitású kardió sporttevékenységek mint a futás.

A spinning edzések egy élvezetes és örömteljes módját jelentik kardió edzés elvégzésének. Egy csoportos edzés során, amikor edzőpartnereid társaságában végzed kardió edzésed könnyen érezheted magad egy csapat részének. A hangosan szóló zene és a csapatszellem egyedi atmoszférát kölcsönöz a spinning edzéseknek. Nem csoda miért gondolnak sokan endorfin forrásként ezekre a csoportos órákra!

Sokan erőt merítenek és motiválónak találják a csoporttársak által nyújtott támogatást. Csoportos spinning órák alkalmával ebből nem lesz hiányod! Nem csupán az edző ösztönző szavai, de a csoporttársak általi támogatás és az egészséges versenyszellem is segíteni fog, hogy igazán jól teljesíts. Az olyan modern spinning kerékpárokkal, mint a nemrég debütált Wattbikes széria, akár edzőtársaid ellen is versenyezhetsz egy, a résztvevők teljesítményét mérő számítógép program segítségével.

 A spinning órák optimális választást nyújtanak azok számára, akik kis ízületi terhelést jelentő sportot keresnek és kedvelik a csoportos órákat. Azonban izomzat fejlesztése és fenntartása érdekében érdemes kiegészíteni spinning edzéseid súlyzós kondicionáló edzésekkel is. A nagyobb izomtömeg segíthet abban, hogy tested több energiát használjon fel.

A legjobb eredmény elérése érdekében tehát kombináld a spinning órákat súlyzós edzéssel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: