Megújult az Attalai Halászcsárda, új kedvencek az étlapon!

2020. 07. 08., Szerda, 14:00

Megújult az Attalai Halászcsárda, új kedvencek az étlapon!

Mi az, ami elsőre beugrik, ha azt hallod Attala? Valószínűleg nem a "süllyedt vár" legendája, sokkal inkább a messze földön híres Attalai Halászcsárda, mely 14 éve várja vendégeit Kaposvárról, Dombóvárról, de még Budapestről is. Idén új korszak kezdődött az étterem életében, miután teljes megújuláson esett át kívül-belül egyaránt, de az étlapra is felkerültek olyan újdonságok, melyek még hosszú évekig lesznek a halimádók kedvencei. 

A vendéglőt 2006. szeptember 6-án nyitotta Molnár László, a jelenlegi üzemeltető, Edina édesapja, akinek régi nagy vágya teljesült ezzel. A családi vállalkozásban hárman dolgoztak akkoriban, mára ez a szám 11-re bővült. Szájról-szájra terjedt a jó attalai hal híre, 10 év múltán azonban már minden környékbeli fogalomként emlegette a halászcsárdát. Edina 3 éve vette át az étterem irányítását, és hozta magával a fiatalok lendületét az üzemeltetés minden területén.

Úgy tanultam édesapámtól, hogy ami egyszer bevált, azon ne változtass, mert azért járnak ide a vendégek. De a 14 év az 14 év, szerettünk volna frissebb külcsínt adni az étteremnek, és a bővítés is régóta időszerű volt, fájt a szívünk amikor nem tudtuk leültetni a vendégeket. Egy olyan barátságos, meleg hangulatú, egyszerű enteriőrt álmodtunk meg, ami nem túl modern, nem túl régies, és minden korosztály számára szimpatikus. 

A felújítás év elején kezdődött az asztalok nélküli nyitott terasz zárt, üveges, bútorozott vendégtérré alakult, a már meglévő belső résszel homogén stílusban. A kinti féltető előtt három pagoda kapott helyet, az udvar hátsó részén 20 férőhelyes parkoló került kialakításra. Így duplázódott mind a vendégtér mérete, mind az ülőhelyek száma, utóbbi közel 140 főre.

- A felújítás után-közben mi is megijedtünk a járványtól, az első hét pánikhangulatában szinte eltűntek a vendégek, de ahogy elkezdtük a kiszállítást, visszatért a bizalom. Nyitás után azonnal visszatértek a vendégek és azóta sem állt meg a vendégszám növekedés. Sőt, sosem volt annyi vendég mint a legutóbbi hétvégén, volt aki hely híján a csomagtartóból falatozta a rántott pontyot.

A legtöbb hal az attalai halastavakból származik, melyek élve érkeznek nap mint nap, és medencében várják a serpenyőbe kerülést, elkerülve a fagyasztót és megtartva frissességüket.

Megőriztük édesapám ars poeticáját, miszerint "azt add ki amit te is szívesen megennél", ennek pedig a friss hal az alapja. Sokan kérdezik a halászlénk titkát, csak annyit szoktam mondani, hogy az egyetlen titok a szeretet. Fontos, hogy az ember szeresse amit csinál, és mi ezt elmondhatjuk magunkról.

A régi nagy közönségkedvencek, mint a harcsa halászlé, harcsapaprikás, harcsa brassói mellé újdonságok is felkerültek az étlapra. Rövid időn belül az egyik leggyakrabban rendelt fogás lett a füstölt sajttal töltött harcsa baconbe tekerve vagy a harcsa gyrostál, de a könnyedebb ételek kedvelőinek szánt garnélás saláta is pillanatok alatt a toplistára került.

Az étlapon mellesleg az alap halételek mellett megtalálhatóak a klasszikus magyar konyha húsremekei, szóval ha nem szeretitek a halat, az se keszegje kedvetek egy attalai kiruccanásra!

Ha képben szeretnétek lenne az aktualitásokkal, kövessétek az Attalai Halászcsárda Facebook oldalát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: