2020. 07. 07., Kedd, 14:18

Háztetőkön hesszelés, tízemeletes párkányán üldögélés a fiatalok új heppje Kaposváron

Több olvasónk a város különböző pontjairól már többször is jelezte, hogy fiatalokat látnak a panelházak tetején mászkálni.

Rögtön izzadni kezdett a kezünk a képeket látva, melyeket olvasóink küldtek el nekünk az elmúlt hetekben. Elmondásuk szerint egyre sűrűbben látnak fiatalokat a város különböző panelházainak tetején. Azt már egyikük se tudta megválaszolni számunkra, hogy mit csináltak vagy mit kerestek a tetőkön, viszont ha tippelnünk kell azt mondjuk, hogy biztos nem takarítottak.

A képeken jól látszik, amint a tízemeletes vagy épp az ötemeletes panelház tetején, a párkányon állva nézelődnek esetleg üldögélnek, aminek látványától nekünk máris izzad a tenyerünk, örülünk neki, hogy ők ilyen jól bírják a magasságot. Arról talán már nem is kell senkit felvilágosítanunk, hogy ezek mennyire balesetveszélyesek, hiszen ilyen magasságban már elég egyetlen rossz mozdulat, és máris tragédia történt.

Hogy az adott társasházak tetőre vezető ajtaját adott esetekben miért nem zárják nem tudni, holott erre, épp az ilyen helyzetek elkerülése végett lehetőség van addig, amíg minden lakó számára biztosítanak hozzá kulcsot.

Más kérdés, hogy ilyenkor mit lehet tenni, a rendőrség intézkedni nem tud, hiszen ha a fiatal az adott házban lakik és úgy megy ki a tetőre, magánlaksértést nem követ el, a közös tulajdon része a tető is, mindössze talán feljelentést lehet tenni az önkormányzatnál, de azt is csak akkor, ha az adott épület házirendjébe belefoglalták, hogy a tetőn tartózkodni tilos.

Így sok mozgásterünk nincs, ha ilyeneket látunk, mindössze reménykedni tudunk, hogy más elfoglaltságot találnak maguknak ahelyett, hogy a tetőn lébecolva veszélyeztessék az életüket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: