A Balatonról áradozott a CNN  - Cool, elegáns és tele lesz nyáron

2020. 07. 01., Szerda, 13:00

A Balatonról áradozott a CNN - Cool, elegáns és tele lesz nyáron

A CNN utazási rovata jó hosszú cikkben magasztalta az egekig a Balatont. "A Balaton és a magyar kommunista Riviéra végtelen nyarai" című írásban a régmúltról és a jelenről is szó esik, a cikkíró szerint a magyar tenger újra népszerű nyaralási helyszín lesz Európa szerte, és nyertesként jöhet ki a járványhelyzetből.

A cikkben szó esik az egykori aligai pártüdülő egykori híres vendégeiről és a vasfüggöny miatt szétszakadt német családokról is, akik csak a Balatonnál tudtak találkozni – és akik közül ma is sokan visszajárnak.

A kommunista időkhöz képest már teljesen más a Balaton, de továbbra is cool és elegáns, és minden magyarnak számos emléke kötődik a tóhoz, kortól függetlenül.

A tó népszerűsége az utóbbi években az egekben van – teszi hozzá a cikk írója – és megemlíti a fiatalabb korosztály által kedvelt siófoki klubokat és a "szofisztikáltabb" északi partot is. A cikk szerint már most sokan érkeznek a régióba, ahol vízi sportolási lehetőségek és szépen rendben tartott strandok várják a nyaralókat. A művészeti és zenei programok mellett a gasztronómia miatt is érdemes idelátogatni: a szerző az ország második legfontosabb bor- és gasztrorégiójának nevezi a Balaton térségét.

A cikk a fejlesztésekre is kitér. Megemlíti, hogy a magyar kormány a közelmúltban 21 millió dollárt (6,63 milliárd forintot) különített el a tó és környéke fejlesztésére. 

A képillusztrációk külön figyelmet érdemelnek, a remek szelekció tökéletesen átadja a boldog békeidők hangulatát:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: