2020. 06. 30., Kedd, 12:14

Szerdán jön a Semmelweis nap, zárva lesznek a gyógyszertárak

Tessék még kedden megvenni a szükséges gyógyszereket, hiszen július elsején a gyógyszertárak többsége zárva lesz, tájékoztat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapja.

Mint írják, július elsején a gyógyszerellátást a legtöbb településen kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és/vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják. Az ügyeletes és készenléti patikák címe, telefonszáma településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban, ide kattintva érhető el.

A gyógyszertárak a betegforgalmi bejáratnál jól látható helyen és módon kell, hogy jelezzék a szolgálati rendet, elérhetőséget valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét és címét, valamint a legközelebbi felnőtt és gyerekorvosi ügyelet címét és telefonszámát. Kaposváron az ügyeletes a kórháznál lévő Szigethy-Gyula János gyógyszertár lesz a Tallián Gyula utcában.

A somogyi listát itt találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: