2020. 06. 30., kedd, 11:55

Még akkor is ütötte exét, mikor az már a rendőrséget hívta

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség arra a férfia, aki egy vita során gyermeke előtt bántalmazta az exfeleségét, aki el akarta vinni fiát apjától mert az részeg volt. A férfi még akkor is ütötte a nőt, amikor az már a segélyhívóval beszélt, és csak akkor hagyta abba, amikor kiértek a rendőrök.

A Kaposvári Járási Ügyészség hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival szemben, aki egy vita során bántalmazta a volt feleségét, és megpróbálta megakadályozni abban, hogy értesítse a rendőrséget.

Az elvált házaspár egyik közös gyermeke a vádlottnál volt láthatáson, amikor megjelent nála az anya, és közölte, hogy volt férje ittassága miatt hazaviszi a kisfiút. A vádlott ezt nem akarta hagyni, ezért a vita eldurvult, melynek során a férfi több alkalommal meglökte a sértettet, aki ezért értesíteni akarta a rendőrséget.

A vádlott azonban az asszonnyal dulakodva megpróbálta megakadályozni, hogy a nő bejelentést tegyen, de nem járt sikerrel, mivel a nagyobbik gyermekük, illetve egy férfi is a nő segítségére sietett. Ennek ellenére a férfi még akkor is bántalmazta a nőt, amikor az vonalban volt a 112-es segélyhívóval, sőt mialatt a nő bejelentést tett, kicsavarta a kezéből a mobiltelefonját és azt földhöz vágta.

A férfi végül csak akkor hagyott fel az asszony bántalmazásával, amikor az intézkedő rendőrök a helyszínre értek. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek, valamint a mobiltelefonja is tönkrement.

 

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: