2020. 06. 26., péntek, 14:11

Gyékényes is a helyszíne az egyik országos nyíltvízi úszóversenynek

Egyedülálló sorozatot indítottak a magyarországi természetes vizek népszerűsítésének céljából, melynek egyik helyszíne a somogyi falucska lesz.

Gyékényes közkedvelt üdülőhelye a környékbelieknek, páratlan környezetével, tavának hihetetlenűl tiszta vízével és varázslatos élővilágával rengeteg turistát vonz évről évre. Most az Open Water Tournamentnek köszönhetően még többen megismerhetik a somogyi falvat, hiszen egy egyedülálló nyíltvízi úszó versenysorozatának a második állomása lesz.

A verseny során különböző típusú vízeken és távokon mérik össze erejüket az úszók, miközben az ország különböző természetes vízi környezetével ismerkednek meg. Júliusban Balatonalmádiban, augusztus elején Gyékényesen végül pedig Szarvason rendezik meg a versenyt, melyet két különböző távban lehet teljesíteni.

Motorra bukkantunk 10 méter mélyen - Van élet a gyékényesi tó alján is - VIDEÓ

Motorra bukkantunk 10 méter mélyen - Van élet a gyékényesi tó alján is - VIDEÓ

Az elmúlt hétvégén búvártanfolyamot szerveztek Gyékényesen, amelynek tava köztudottan a búvárok kedvenc célpontja. Ezúttal kollégánk is a víz alá merült, és természetesen a kamerát sem hagyta a parton, így egy kis bepillantást nyerve nekünk, szárazföldi egereknek a víz alatti világba. A búvárok...

A gyékényesi kotró 12-15 méteres, kavicsos medrének köszönhetően az ország egyik legtisztább vízü tava, a látótávolság a vízben akár a 8 métert is elérheti, nem csoda, ha az ország egyik legnagyobb búvárbázisának ad otthont. Az augusztus elsejei megmérettetésre egyébként a búvárok is készülnek különböző programokkal, így aki nem is úszni, csak kicsit kikapcsolódni akar, jobban teszi ha bevési a dátumot a naptárába.

 

Részletek a versenyről és a kapcsolódó programokról ITT!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: