2020. 06. 25., csütörtök, 11:28

Nem a Suzukikkal szenvedtük el a legtöbb súlyos sérülést - Itt a lista mely kocsikkal karambolozunk a leggyakrabban

A Pénzcentrum készített egy pontos listát, hogy mely kocsikkal karamboloztunk 2019-ben a legtöbbet, de a kimutatásból meg tudjuk azt is, hogy egyes autómárkák esetében pontosan hány könnyű és súlyos sérüléssel járó karambol, illetve halálos kimenetelű baleset történt Magyarországon az elmúlt évben. 

Hazánkban a tavalyi évben összesen 10 865 autóbaleset történt, ebből 287 halálos közlekedési baleset, 2776 súlyos kimenetelű karambol és 7802 olyan koccanás melyben könnyű sérülésekkel szálltak ki a kocsikból az érintettek. 

 

 

A dobogó csúcsán az autóbalesetek számát és súlyosságát tekintve abszolút az Opel áll, hiszen 2019-ben összesen 1376 esetben voltak érintettek koccanásban. Sajnos hozzájuk köthető a legtöbb halálos kimenetelű karambol is, ez a szám  pontosan 41, míg könnyebb sérülésekkel 963 embert, súlyosakkal pedig 372 embert regisztráltak. 

 

 

 

A második és harmadik helyet a Suzuki és a Volkswagen tudhatja magáénak, míg az előbbi autómárka vezet az összesítésben illetve a halálos és a könnyű balesetek tekintetében, a VW-kkel több olyan karambol történt, melyben az érintettek súlyos sérüléseket szenvedtek el. A sort a Chevrolet és a Volvo zárja, esetükben öszesen 110, illetve 116 balesetről beszélhetünk a tavalyi évben. 

 

 

 

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a magyar utakon nem ugyanannyi van az egyes autómárkákból, akkor változik a lista állása is, így készítettek egy olyan kimutatást melyben azt prezentálják, hogy 10 ezer autóra hány baleset jut az egyes gépjárművekkel. A végeredmény egészen meglepőre sikerült, a sort a BMW vezeti, mögötti az AUDI áll, a harmadik pedig a Daewoo. 

 

Nektek milyen autótok van?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: