2020. 06. 25., csütörtök, 14:15

Hónapokig követte és figyelte a fiatal lányt a pécsi zaklató

Heteken át minden nap követte, csókért kérlelte és figyelte a 19 éves lányt Pécsen az a férfi, akit most a bíróságnak kellett távoltartásra köteleznie.

A vádirat szerint a férfi tavaly szólította meg egy kollégium előtt azt a 19 éves lányt, akit korábban nem ismert. Udvarolni próbált neki, kérdezte, hogy felmehet-e a szobájába illetve kaphat-e tőle csókot. A lány a vádlottat visszautasította, azonban a férfi másnap reggel várta őt a kollégium előtt, és elkísérte abba a kávézóba, ahol a sértett a nyári gyakorlatát töltötte. A fiatal lány terhesnek, zavarónak találta a vádlott közeledését, ki is fejezte nemtetszését, és kérte, hogy ne kísérje el.

Ennek ellenére a vádlott az első találkozást követő naptól kezdve hetekig napi rendszerességgel jelent meg a kollégiumnál, illetve a lány munkahelyénél, ahol a sértett után leskelődött. Emellett a férfi követte a lányt a lakóhelyére, ahol a nyár folyamán hetente többször megjelent, és figyelte a lányt. Mivel a férfi a zaklatást az iskolakezdést követően sem hagyta abba, ezért vele szemben a Pécsi Járásbíróság – ügyészi indítványra – távoltartást rendelt el, mely a vádemeléskor is fennállt.

 

A férfi cselekménye zaklatásnak minősül, mivel a sértett mindennapi életébe önkényesen avatkozott be, őt rendszeresen és tartósan háborgatta.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: