2020. 06. 25., Csütörtök, 14:26

Berágott a száguldozó autóson, ám tévedésből mást fejelte le mérgében

Egy Siófok környéki faluban húzta fel magát egy 27 éves férfi azon az autóson, amely majdnem elsodorta az utcán gyermekét. Azt hitte, az egyik közeli szomszédja volt a tettes, ezért feldúltan átrohant hozzá, és az épp autójában ülő vétlen férfit lefejelte, a segítségére siető járókelőt pedig leütötte.

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves férfi ellen, aki tévedésből a sértetten torolt meg egy olyan gyorshajtást, ami a gyermekét veszélyeztette. A vádlott egy Siófok környéki faluban a háza udvaráról látta, hogy egy nagy sebességgel haladó gépkocsi majdnem elsodorta az úttesten áthaladó gyermekét. Mivel a vádlott tévesen azt gondolta, hogy az autót az egyik közelben lakó férfi vezette, ezért felindult állapotban átsietett hozzá.

A félreértést erősítette az is, hogy amikor a vádlott odaért a sértett házához, az éppen az udvarára kezdett betolatni a gépkocsijával. A vádlott ekkor odalépett a sértett autójához, hangosan kiabálva számon kérte rajta a vezetési stílusát, majd a választ sem megvárva a nyitott ablakon keresztül behajolt az utastérbe, és lefejelte a sértettet, akinek ettől eltörött az orra.

A történteket a közelből figyelte egy másik férfi is, aki próbálta megértetni a vádlottal, hogy nem a sértett száguldozott az úton, azonban a vádlott ezzel mit sem törődve, a békíteni igyekvő férfit is megütötte. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására irányuló tett indítványt.

Szép!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: