Villásreggeli, pizza, koktélok - Új szereplővel bővült a Noszlopy sor, kinyitott a Cafe Noir

2020. 06. 24., Szerda, 14:48

Villásreggeli, pizza, koktélok - Új szereplővel bővült a Noszlopy sor, kinyitott a Cafe Noir

Múlt héten nyitott meg a város egyik legfrekventáltabb éjszakai szakaszán, a Noszlopy soron a Cafe Noir, mely alapos felújításon, és rengeteg változáson esett át az előző egységhez képest, amiről saját szemünkkel is meg kellett győződnünk.

Minden kaposvári jól tudja, hogy ha éjszakai életről van szó városkánkban, akkor azt a Noszlopy utcában kell keresni, ahol már évtizedek óta egymást érik és váltják a vendéglátóegységek. Ide ékelte be most magát a Cafe Noir, egészen pontosan a 8-as szám alá, ahol az utóbbi időszakban a szemfülesebbek már láthatták, hogy nagy átalakítások folynak, amely nem csak a külalakot, de a kínálatot is érintette.

Múlt pénteken pedig már a nyitóbulin is átesett a Noir, így mi is úgy éreztük, itt az ideje lemeózni, hogy miből válogathatnak az ide betérők a szokásos, mindenhol kapható sör, bor + röviden kívül. Mivel hallottuk, hogy reggelizni is lehet náluk, ezért kedden ezt az idősávot lőttük be a látogatásra, a nyárias időnek köszönhetően a teraszon élvezhettük a reggeli napsütést, a választékot böngészve pedig meglepődtünk, hiszen a bundás kenyértől a virslin át, az ízlés szerinti tojásrántottán és tükörtojáson keresztül egészen a ham and eggs-ig válogathatunk, de az elmaradhatatlan melegszendvics sem hiányzott a kínálatból.

Be is rendeltünk majdnem mindenből egyet, majd míg a reggelire vártunk és félálomban a kávénkat szürcsölgettük, beljebb merészkedtünk az egységbe. A második meglepetés itt ért minket, mert a kialakításért felelős személyek remek munkát végeztek az elmúlt hónapokban. A fekete, barna és arany dominanciája a vintage stílussal keverve egyáltalán nem kérkedő sőt, az egység némely pontjai kifejezetten jól sikerültek, melyeknél az ember kényelmesen, otthon érezve magát tudja elfogyasztani rendelését. Természetesen az emeletet is megtartották, amely szintén nagyobb átalakításon esett át, így több lett a hely, nagyobb társaságoknak tökéletes lehet egy-egy happening erejéig.

Mire kicsodálkoztuk magunkat meg is érkezett a reggelink, sima bisztró tálalásban, semmi csicsa, csak amennyi kell egy laza reggelihez. Léda a bundás kenyérre ugrott rá (amit ketchuppal fogyasztott, és ezen még mindig nem tudtuk túltenni magunkat), Domi egy ham and eggs-el küzdött, jómagam pedig egy szalonnás rántottát választottam. Reggeliről túl sok gasztronómiai okfejtést ne várjatok, főleg mivel nem étteremről, hanem egy kávézóról van szó, viszont abban mind egyetértettünk, hogy kiadós, finom és teljes reggelit kaptunk, minden olyan volt, amilyennek lennie kell. Nem sós, nem olajos, nem nehéz, pont kicsivel jobban elkészítve, mintha mi magunk ütöttünk volna otthon össze valamit félálomban.

Mivel az asztalon láttuk, hogy pizzára is be lehet nevezni, ezért abból is kértünk egyet, hátha le bírjuk még nyomni (nem sikerült). Erről kiderült, hogy a melegszendviccsel együtt egész nap - még este is - lehet náluk kapni, így ha csak valamit harapnátok a nagy sietségben, akkor is jó választás lehet a Cafe Noir valamelyik asztala. A kiszolgálás sebességét segíti, hogy nem a pult mögött álló lányok készítik az ételeket, hanem erre külön emberük van a konyhában, amely így ráadásul a minőség rovására sem megy.

Összegezvén kellemes szájízzel léptünk ki az egységből, boldogan konstatálva, hogy végre a belvárosban is lehet egy újabb helyen reggelizni, amely mindeddig - nem is értjük miért - nem volt Kaposváron szokás a vendéglátóegységeknél. Természetesen a választék a reggelin túl is teljes, a kávéjuk krémes és finom, sörökből Drehert tartanak csapon, de van üveges Heineken, Corona és Miller is, koktélokkal és különféle limonádékkal is számolhatunk ha betérünk, ha pedig éhesek vagytok, mindenképp kérjetek ki egy pizzát, meg fogtok lepődni.

Ráadásul most egy páros reggelizést is bedobtak, amelyet ha szeretnétek megnyerni, játsszatok velünk ITT!

Ha még többet szeretnétek róluk megtudni, kövessétek őket Facebook vagy Instagram oldalukon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: