2020. 06. 23., kedd, 12:17

Egymillió forinttal segítette ki egy ismeretlen a hajléktalan siófoki férfit

980 ezer forintot adott egy ismeretlen férfi annak a siófoki hajléktalan férfinak, akinek történetét egy hölgy osztotta meg a Facebookon.

Eszerint Büchner János egy siófoki hotelben dolgozott, ám a járványhelyzet során ő is elvesztette állását, így 40 év munkaviszony után munkanélkülivé vált, támogatásként pedig 94 ezer forintot kapott az államtól. János albérlete viszont havi 85 ezer forintba került, így hamar az utcára tették.

Másik munkát nem talált, így már két hónapja volt egy siófoki játszótéren található pad lakója, amikor egy helyi anyuka fel nem figyelt rá, és írta meg történetét a Facebookon. Az itt leírtakra sok helyi is felfigyelt, a közösség hamar megmozdult, ruhákkal, étellel és adományokkal segítették a férfit.

 

 

A legnagyobb meglepetést viszont az az ismeretlen úr szolgáltatta, aki 980 ezer forintot adott János kezébe, majd elsétált. Az idős férfi megszólalni se tudott szinte a hatalmas segítségtől, rögtön könnyek szöktek a szemébe. Azóta már a tapolcai kórházban vár egy műtétre, a pénzt a siófoki önkormányzat letétbe helyezte attól félve, hogy kirabolják vagy kicsalják azt a férfitól. Az önkormányzat azt ígéri, szereznek belőle lakást Jánosnak, akinek így az életét könnyebbé tette egy ismeretlen nagylelkűsége.

 

Micsoda történet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: