2020. 06. 19., péntek, 11:34

Nyolcan egy vitorláson - Tinédzserek próbálták meg átszelni a Balatont, kimentették őket

Nyolc, 16 és 18 év közötti fiatal próbált meg Balatonboglárról átjutni az északi partra egy vitorlással, ám mivel a csónak túlterhelt volt, ki kellett őket menteni. Többjük egy szál fürdőruhában fagyoskodott mikor rájuk találtak.

A fonyódi vízirendőrök június 18-án 18 óra után a Révfülöp előtti vízterületen járőröztek. A parttól mintegy másfél kilométerre egy vitorláscsónakot észleltek, amiben nyolc, 16 és 18 év közötti fiatal tartózkodott. A kalandorok Balatonboglárról indultak, és az északi partra próbáltak átjutni, de a csónak erősen túl volt terhelve, valamint kötelező felszerelések is hiányoztak róla.

A mindössze fürdőruhában útnak indulók magukat összehúzva, remegve fáztak, ezért az egyenruhások azonnal a szolgálati hajóba emelték őket, takarót és védőruhát adtak rájuk. A bajba jutott fiatalokat a csónakkal együtt a balatonboglári kikötőben szállították, ahol a vitorlás vezetőjével szemben a hajózási szabályok megsértése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

 

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: