2020. 06. 18., Csütörtök, 09:11

Köszönjük! - Újra lehet 500 fősnél kisebb bulikat tartani

A szerda éjjel megjelent kormányrendelet tartalmazza a „zenés, táncos rendezvények"-re vonatkozó legfrissebb szabályzatot, mely engedélyezi az 500 főnél kisebb rendezvények megtartását.

A rendelet azt írja:

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket) egy időben nem haladja meg az 500 főt.

10560

A korlátozások enyhítésével korábban még csak azt engedélyezték, hogy vendéglátóhelyeken szóljon élő zene, a kisebb koncertek engedélyezése a zeneipart érintő jelenlegi legsúlyosabb korlátozást szünteti meg részben.

Ugyanakkor mivel a rendelet egyelőre csak az 500 fősnél kisebb rendezvényeket engedélyezi, a nagy nyári fesztiválok sorsa továbbra is kérdéses, hiszen azokon nyilvánvalóan ennél jóval többen lennének jelen egy időben. Pedig, bár a legnagyobbakat – például a Szigetet és a Voltot – lefújták, több kisebb fesztivált (EFOTT, Orfű, SZIN) meg terveznek tartani, mindet augusztus utolsó hétvégéje körül.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: