2020. 06. 18., Csütörtök, 08:12

47 évesen elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

A Magyar Vízilabda-szövetség adta hírül, hogy csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki mindössze 47 éves volt. 

A Magyar Vízilabda-szövetség weboldalán jelent meg a megrázó hír:

Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után. 
Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait.

Benedek Tibor játékosként háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres világ- és Európa-bajnok, két vb-ezüstöt és egy bronzérmet, valamint két Eb-ezüstöt és három bronzérmet szerzett. Egyszer nyert világkupát, kétszer világligát. Hatszoros magyar és szintén hatszoros olasz bajnok. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként 2013-ban világbajnoki aranyat, 2014-ben a budapesti Eb-n ezüstérmet, 2016-ban Eb-bronzot nyert. Négyszer választották az év magyar vízilabdázójának, bekerült az úszósportok Hírességek Csarnokába, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, középkeresztjét és középkeresztjét a csillaggal.

Nyugodjék békében!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: