2020. 06. 16., Kedd, 09:31

Lábánál fogva vonszolta az utcán és késsel fenyegette, amiért kiöntötte a maradék bort

Még március 15-én került összetűzésbe két hajléktalan, mikor egyikük az utcán kiöntötte a maradék bort, amit társa nem nézett jó szemmel, ezért az utcán lábánál fogva vonszolta, majd késsel meg is fenyegette. Most vádat emeltek ellene.

A büntetett előéletű 32 éves vádlott 2020. március 15-én az esti órákban hajléktalan ismerőseivel italozott Kaposvár belvárosában egy épülethez tartozó fedett részen, amit éjjeli szálláshelyül használtak. Az erősen ittas állapotba került férfi élettársa a tivornyát megelégelve a maradék bort az utcára öntötte, ezért közte és a vádlott között hangos szóváltás alakult ki, amit a társaságukban tartózkodók megpróbáltak csendesíteni, mert a környéken lakók is felébredtek és szóvá tették viselkedésüket.

A vádlott azonban ezt nehezményezte, az egyik társát a kartondobozok közül a lábainál fogva a közeli parkolóba húzta, aki nem foglalkozott a vádlottal, visszament fekhelyére, de az agresszív vádlott újból kihúzta,  aki ekkor átkarolta a kötekedő vádlottat remélve, hogy az megnyugszik, majd ismét lefeküdt, azonban a vádlott harmadszor is kirángatta. Az utolsó alkalommal a vádlott már nem elégedett meg a húzkodással, hanem kését kezében tartva ment hajléktalan társa felé, miközben leszúrással fenyegette. A megtámadott férfi védekezett és gyomron rúgta a vádlottat, majd értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben – amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri – 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: