2020. 06. 16., kedd, 13:32

Betétdíjassá tennék a PET palackokat

A Szentkirályival tárgyal az ország vezetősége, hogy legyen betétdíjas a PET palack

Rengetegen felháborodtak amikor visszavonták a törvényjavaslatot, miszerint megszűntetik a gyártását azoknak a műanyagoknak amik egyszer használatosak. Ezt követően, azért mégis betiltják majd az egyszer használatos műanyagokat, csak csúsznak vele nyár közepéig.

Mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat az országban, csak fél évet csúsznak vele

Mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat az országban, csak fél évet csúsznak vele

Nagy port kavart a kormány múlt heti húzása, mikor a Greenpeace által is támogatott törvényjavaslatot az egyszer használatos műanyagok betiltásáról visszavonták.

Most Balogh Levente a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonos-ügyvezetője tárgyal az ország vezetőségével, hogy törvénybe foglalják a betét díjazását. Ez senkit sem lepne meg, hiszen a környező országokban már régóta divat, csak hozzánk eddig ez valamiért nem jutott el.

Levente gondolatai egyébként nagyjából reálisak, csak az emberek épp nem foglalkoznak eléggé a környezetvédelemmel. Az üzletember úgy gondolja, hogy a PET palack az egyik leginkább környezetbarát csomagolóanyag az egész Földön, hiszen ha visszajut bármilyen formátumban a gyártokhóz, akkor akár 9-10 alkalommal is tudnak újat készíteni belőle. 

 

Ti mennyire vagytok környezettudatosak?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: