2020. 06. 15., hétfő, 10:32

FIGYELEM! - Két hétre lezárják a Béla király utcát

A Kaposvári Közlekedési Központ kialakítását kísérő utolsó nagyobb forgalmirend-változás – két hétre lezárják a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszát

Június 17-én, szerdától várhatóan kéthetes időtartamra lezárja a forgalom elől a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszát a közlekedési központ kivitelezője. A lezárásra – amely a gyalogos és kerékpáros forgalmat nem érinti – az épülő körforgalomból leágazó úttest szintjének megemelése miatt van szükség.

A Baross Gábor utca, Hársfa utca és a Béla király utca kereszteződésében, az épülő körforgalom területén egy hónappal ezelőtt – egy hasonló lezárás alkalmával – elkészült az új csapadékvíz-elvezető csatorna az úttest alatt.

 

 

A most szerdán kezdődő munkálatok célja viszont már az, hogy a Béla király utca szintjét a körforgalmi csatlakozás előtt megemeljék, s ezzel könnyebbé és biztonságosabbá tegyék a majdani áthaladást az arra közlekedők számára.

A lezárás idején nem lehet gépjárművel átjutni a vasút túloldalára, illetve onnan a belváros irányába. A közlekedőknek kerülő útvonalat kell választaniuk, erre most is a Nyugativánfa utcát jelölték ki a szakemberek (az ott található beton terelőelemeket ideiglenesen félrehúzzák, ugyanakkor 30 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben). Kérik, hogy a közlekedők lehetőség szerint ezúttal is kerüljék el a keskenyebb Kaposrét sort!

A vasútállomás felől érkezőknek figyelniük kell arra, hogy a Baross Gábor utca tulajdonképpen zsákutca lesz, hiszen sem a Hársfa, sem pedig a Béla király utca felé nem lehet majd tovább hajtani. Az autósoknak ezért az Anna utca, a Fő utca és a Pécsi utca felé kell kerülniük. A Hársfa utcából érkezők csak a Baross Gábor utca irányába kanyarodhatnak.

A forgalmirend-változás érinti a helyi autóbusz-közlekedést is. A Rómahegy és az Ivánfahegy felé tartó 6-os járat az Anna utca – Fő utca – Pécsi utca – Nyugativánfa utcán keresztül közlekedik, emiatt a hadkiegészítő parancsnokság előtti megállót nem érintik a buszok. Visszafelé a Nyugativánfa utca – Pécsi utca – Fő utca – Hársfa utca ¬– Baross Gábor utca útvonalon közlekednek majd a járatok. Részletesebb információt a http://www.kaposbusz.hu/ oldalon vagy telefonon, a 82/411-850-es számon kaphatnak.

A módosítást a navigáció jelezni fogja.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: