2020. 06. 12., Péntek, 11:18

Egyre többen támogatják az átlagsebesség-mérést az utakon

A  K&H biztosító és a Free Association végzett egy felmérést nemrég, mely szerint egyre többen támogatják az átlagsebesség-mérést, hogy visszafogják a gyorshajtókat.

Idén a megkérdezett autósok 63 százaléka tartja bevezetendő jó megoldásnak az átlagsebességmérést a gyorshajtók visszaszorításának érdekében, írja a kreszvaltozas.hu a felmérésre hivatkozva. Tavaly ez a szám még csak 56 százalék volt, így kijelenthető, hogy egyre többen támogatnák ezt a Magyarországon még nem bejáratott módszert.

Az autósok 37 százaléka nem szeretné ha bevezetnék, 14 százaléka pedig kifejezetten rossz ötletnek tartja. A válaszadók 81 százaléka szerint napi probléma a gyorshajtás és alig 1 százalékuk gondolja úgy, hogy mindenki betartja a sebességhatárokat.

Az átlagsebesség-mérés egyébként annyit tesz, hogy mérik, egy-egy útszakaszon mennyi időt tölt el a jármű, mely alapján kiszámolható az autók átlagsebessége. Az ellenőrzés kezdő és végpontján egyaránt megtörténik a jármű beazonosítása, majd a két mérés között eltelt idő, valamint a távolság ismeretében a szoftver kiszámítja az átlagsebességet. Ha ez a megengedett felett van, automatikusan érkezik a bírság.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: