2020. 06. 11., csütörtök, 12:50

Tudtad, hogy párban is tudtok jógázni? Mutatjuk a páros jógapózokat

A "páros jóga" kifejezés hallatán sokan azt hiszik, hogy csak és kizárólag párkapcsolatban élők számára kitalált jógatípusról van szó. DE! ez ebben a formában tévedés. A párosan jógázáshoz csupán két személy kell, akik lehetnek baráti, rokoni és akár társas kapcsolatban is, tehát a lényeg, hogy valamilyen ismeretségről már szó legyen.

A páros jóga nem csak a párkapcsolatban lévőké! Bárkivel ki lehet próbálni, akivel szeretnénk. Kiváló anya-lánya kapcsolatépítő program is lehet, de egy mókás barátnős délután is kerekedhet belőle. Ennek a jógatípusnak hátránya lehet, hogy kevésbé lehet elmélyülni benne, mint amikor magányosan dolgozunk.

Együtt könnyebb!

Egyfelől a segítség jól jön egy-egy ászana kivitelezésében. Jobban belehelyezkedhetünk egy-egy pózba. Építheti az egymásba vetett bizalmunkat, ászanázás közben új oldaláról ismerhetjük meg a jógázó társunkat, és magunkat is az új helyzetben. Erősíti a kapcsolatunkat, bármilyen természetű is legyen az (rokoni, baráti, párkapcsolati.) Fokozottan fejleszti az empátia és a türelem, az önmagunkon való nevetés képességét. Végül, de nem utolsó sorban, egy-egy páros jóga óra igazi felszabadító szórakozás, móka és kacagás lehet!   

FaállásSzéktartásCsavarásElőrehajlásCsónaktartásGyertyaLefele néző kutyaLefele néző kutyaKettes harcos

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: