2020. 06. 11., Csütörtök, 09:23

Újabb fordulat: Mégis letartóztatják a barátnőjét megkínzó kaposvári remetét

Nemrég írtuk: május elején szabadlábra helyezték a férfit, aki egy Kaposvár melletti erdőben brutálisan bántalmazta barátnőjét. Szabadlábra helyezése után azonnal megkereste Viktóriát Facebookon, ezért újra elfogták, de nem tartóztatták le. Most a bíróság mégis elrendelte a 28 éves kaposvári férfi letartóztatását.

A férfi ellen 2019 novemberében minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A férfi a nyomozás során végig letartóztatásban volt, aztán Kaposvári Járásbíróságra került bűnügyben a bíróság március 26-án ezt tárgyaláson kívül, ügyészi indítvány beszerzése nélkül meghozott végzésével megszüntette, és a férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el.

A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében, ez az, ami most sikerrel járt, ugyanis a Kaposvári Törvényszék a 2020. június 8-ai tanácsülésén meghozott végzésében egyetértett az ügyészség álláspontjával, mely szerint ebben

az ügyben igenis kell a letartóztatás, például a vádlott és a sértett kapcsolata miatt, és azért is, mert a vádlott bűntett előélete miatt fennáll a lehetősége a bizonyítás megnehezítésének, illetőleg a bűnismétlésnek.

Főleg, hogy a férfi a kiengedése után megpróbált kapcsolatba lépni a nővel.

A Kaposvári Törvényszék a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig rendelte el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: